Vijeće ministara BiH

Uspostaviti funkcionalan jedinstven ekonomski prostor u BiH

trgovina
ilustracija
31.08.2016.
u 15:42

BiH je pozvana da u cijeloj državi uvede harmonizirani pristup usklađivanja propisa s acquis-em EU

Vijeće ministara BiH usvojilo je na današnjoj sjednici Informaciju o održanom prvom sastanku Pododbora za trgovinu, industriju, carine i oporezivanje između EU i BiH, s preporukama i operativnim zaključcima koji se tiču slobodnog kretanja roba, industrijske politike, malih i srednjih poduzeća, oporezivanja, carina, te trgovine.

Europska komisija je posebno je ukazala na potrebu uspostavljanja funkcionalnog jedinstvenog ekonomskog prostora u BiH, što je od ključne važnosti za buduću integraciju BiH u unutarnje tržište Europske unije. BiH je pozvana da u cijeloj državi uvede harmonizirani pristup usklađivanja propisa s acquis-em EU.

Nadležne institucije BiH su zadužene da postupe u skladu s preporukama Europske komisije, te da pripreme i dostave Direkciji za europske integracije informacije tražene u skladu s operativnim zaključcima sa sastanka. Također, vlade entiteta, županija i Brčko distrikta BiH pozvane su da u skladu sa svojim nadležnostima pripreme i dostave tražene informacije kako bi ih Direkcija za europske integracije dostavila Europskoj komisiji, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?