Popis stanovništva 2013.

U Žepču povećan broj stanovnika za 31 posto

11.07.2016.
u 09:00

Za razliku od većine hrvatskih općina u središnjoj Bosni, gdje je posljednji popis stanovništva proveden u listopadu 2013. pokazao znatno manji broj stanovnika u odnosu na podatke iz popisa stanovništva provedenog 1991., općina Žepče bilježi povećanje broja stanovnika. Žepče, prema posljednjem popisu, ima 30.219, dok je 1991. godine imalo svega 22.966 stanovnika.

Jedan od razloga povećanja broja stanovnika je to što su se u vremenu između dva popisa granice općine Žepče proširile. Tako je ova općina postala bogatiji za osamnaest mjesnih zajednica, a to su Adže, Pire, Ponijevo, Matina, Ljubatović, Grabovica, Čisto Brdo, Komšići, Radunice, Globarica, Branković, Donji Lug, Gornji Lug, Vrbica, Debelo Brdo, Osova, Vinište i Gornja Lovnica.

Spomenute mjesne zajednice pripojene su u listopadu 2000. općini Žepče odlukom visokog predstavnika Wolfganga Petritscha.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?