u Sudu BiH

Sutra početak glavnog pretresa u predmetu 'Radončić Fahrudin i drugi'

sud BiH
29.03.2016.
u 13:31

Početak glavnog pretresa u predmetu "Radončić Fahrudin i drugi" bit će održan sutra u Sudu BiH kako je ranije najavljeno, potvrdili su Feni iz te sudske institucije.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić polovinom ožujka u Sudu BiH izjasnio se kako se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

On se, prema optužnici Tužiteljstva BiH, tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Ostali iz predmeta: Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić također su se izjasnili kako nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Protiv tih osoba 15. veljače potvrđena je optužnica. Oni su, prema optužnici, dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode. Njemu je, nakon što je prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Sud BiH - napuštanje mjesta boravišta, kućnog pritvora i kontaktiranje s medijima, na prijedlog državnog tužiteljstva ponovo određen pritvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije