ZAJEČAR

Moguć pomak u istrazi ubojstva Danke Ilić

27.05.2024.
u 13:12

U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva nova svjedoka u istrazi ubojstva Danke Ilić (2) iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Kako Kurir saznaje, u pitanju je svjedok Goran Pavić, direktor JKP "Vodovod" iz Bora, koji je, podsjetimo, dao ostavku nakon uhićenja Dragijevića i Jankovića. Pored njega saslušan je i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, od koga je Janković ranije često pozajmljivao autombil.

“Sada već bivši direktor borskog "Vodovoda" dao je izjavu vezanu za putne naloge od 26. ožujka kada je Danka nestala i sve podatke o tome kada su uhićeni otišli na intervenciju toga dana, kada su se vratili, tko ih je od kolega video, što su pričali sa kolegama i zna li on nešto o tome što su pričali sa kolegama. Također, upitan je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do uhićenja 4. travnja, odnosno jesu li koristili slušbeno vozilo i narednih dana, jesu li eventualno bez prijave uzimali vozilo”, kaže ovaj izvor i dodaje da je drugi svjedok Jankovićev prijatelj odgovarao na pitanja u vezi sa automobilom.

“Pitali su Jankovćevog prijatelja je li Jankoviću pozajmljivao automobil u periodu od 26. ožujka do 4. travnja kada je Jankovič uhićen, ne bi li se eventualno došlo do saznanja je li Janković možda tim autom premjestio tijelo”, kaže izvor i dodaje:

“Tužiteljstvo će uspoređivati izjave svjedoka sa izjavama osumnjičenih i drugih svjedoka, a ako dođe do određenih poklapanja, može se reći da će doći do pomaka u istrazi, kada je riječ o otkriću lokacije gde je premješteno tijelo Danke Ilić”.

Podsjetimo, Srđan Janković iz borskog sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot terete se da su 26. ožujka u Banjskom polju službenim automobilom JKP "Vodovod", čiji su radnici, udarili djevojčicu Danku koja je izašla na put.

“Kako je Dragijević potom priznao na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, on je izašao iz kola i stavio devojčicu u zadnji deo. Nastavili su, kako je rekao, vozili, a onda se djevojčica, koja je poslije udarca kolima bila u nesvijesti, probudila, pa ju je Dragijević, po sopstvenom priznanju, zadavio - podsjeća izvor i dodaje da je Dragijević rekao da su tijelo bacili na deponij u Banjskom polju, ali da je tijelo 28. ožujka premješteno na drugo mjesto. Osumnjičeni ne žele reći gdje je tijelo premješteno, tako da ono do danas nije pronađeno”, podsjeća izvor.

Inače, vršeno je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih za Dankino ubojstvo, a poslije točno 20 dana provedenih u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, nedavno su u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru stigli i rezultati vještaka.

“Psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića je završeno, a zaključak vještaka je da su obojica uračunljivi. Stručnjaci koji su prethodno sa njima obavili niz razgovora i testova u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu ustvrdili su da oni ne pate od duševnih bolesti ili nekih drugih poremećaja i da su sposobni razumjeti težinu svojih djela i njihov značaj”, objašnjava ovaj izvor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije