Sarajevska županija

Smanjena zagađenost zraka u odnosu na prošlu godinu

06.01.2018.
u 20:24

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Sarajevske županije Čedomir Lukić izjavio je za Fenu da je tijekom ove zime evidentno smanjena zagađenost zraka u odnosu na prošlu godinu na području Sarajevske županije. 

Dodao je da postoje dva razloga za potvrde takvih navoda, a to su povoljni meteorološki uvjeti bez magle koja doprinosi povećanju zagađenja, ali i provedba planskih aktivnosti tog ministarstva.

Pojasnio je da su to redovite aktivnosti u koje spadaju realizacija projekta povećanje energetske efikasnosti na javnim objektima i objektima stanovanja, zatim monitoring zagađenja zraka te povećan broj korisnika prirodnog plina čija je cijena povoljnija u odnosu na prethodne godine.   

Također, Lukić je kazao da će tijekom 2018. godine biti povećan broj korisnika prirodnog plina, jer je rebalansom proračuna za 2017. godinu te proračuna za 2018. godinu izdvojeno oko milijun KM za individualna mala ložišta koja su najveći zagađivači.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda kazali su Feni da naredni tjedan očekuju kišu i prilično visoke temperature za ovo doba godine, što neće stvoriti dodatne uvjete za pogoršanje i zagađivanje zraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?