Izdaja nacionalnih interesa

Savez za promjene poziva Dodika da ne potpiše ukaz o proglašenju Zakona o policiji

mup rs
06.02.2016.
u 18:53

Prihvaćanje amandmana kojima se utvrđuje struktura zaposlenih u MUP RS-a, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, najveći je, tvrde u Savezu, udarac na MUP RS

Savez za promjene pozvao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne potpiše ukaz o proglašenju Zakona i policiji i unutarnjim poslovima jer će, kako je priopćeno u suprotnom preuzeti glavnu odgovornost „za uništenje MUP-a Republike Srpske i izdaju nacionalnih interesa Srba“.

„Nedopustivo je da predsjednik Republike Srpske pravi tajne dogovore s koalicijom „Domovina“, što je potvrdio šef kluba te koalicije u Narodnoj skupštini RS Mihnet Okić, čiji su izvođači članovi skupštinskih povjerenstava Nedeljko Čubrilović, Dušica Savić, Nada Tešanović i samoproglašeni patriot Nenad Stevandić, a kojima se reformira MUP Republike Srpske na način na kakav to nije pošlo za rukom ni Paddy Ashdownu“, navodi se u priopćenju Saveza za promjene.

Prihvaćanje amandmana kojima se utvrđuje struktura zaposlenih u MUP RS-a, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, najveći je, tvrde u Savezu, udarac na MUP RS od njegovog osnivanja, prenosi Fena. 

„Sve što je postignuto zaštitom policije i MUP-a u reformi policije i pod teškim pritiskom Ashdowna sada je dovedeno u pitanje jer će u mnogim policijskim stanicama Srbi postati manjina. Nakon ovog, možemo očekivati daljnje reforme policije, javne uprave, lokalne samouprave i gubljenje nadležnosti Srpske“, kaže se u priopćenju. 

Navodi se kako neuspjeli pokušaj pravdanja ministra unutarnjih poslova Dragana Lukača predstavlja krajnje licemjerje.

„Neodgovorna je i infantilna njegova tvrdnja da se neće primjenjivati Zakon i da se Zakonom o radu i sistematizacijom radnih mjesta u MUP-u može izbjeći zapošljavanje po popisu iz 1991. godine. Umjesto branjenja neobranjivog, zbog nacionalne izdaje, ministar treba podnijeti ostavku“ kaže se na kraju priopćenja Saveza za promjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?