drugi mjesec zaredom

Povjerenje europskih potrošača oslabilo u kolovozu

24.08.2021.
u 12:21

Povjerenje potrošača u Europskoj uniji i eurozoni oslabilo je u kolovozu, drugi mjesec zaredom, pokazali su preliminarni podaci Europske komisije, odražavajući zabrinutost građana zbog naglog širenja delta varijante koronavirusa.

Indeks povjerenja potrošača u Europskoj uniji pao je u kolovozu za 0,7 bodova u odnosu na srpanj, na minus 6,3 boda, utvrdila je Komisija u izvješću objavljenom u ponedjeljak.

Sličan trend zabilježen je i u eurozoni gdje je indeks smanjen za 0,9 bodova u odnosu na srpanj, kliznuvši na minus 5,4 boda.

U prošlom mjesecu indeks je na oba područja pao za 1,1 bod, signalizirajući zabrinutost građana zbog naglog širenja delta varijante koronavirusa, koje je zasjenilo ubrzano procjepljivanje protiv covida 19.

Istraživanje je provedeno u razdoblju od 1. do 22. kolovoza, a EK će kompletno izvješće o ekonomskoj klimi u EU i eurozoni u kolovozu objaviti krajem mjeseca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije