SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA

Po slobodi medija u regiji Srbija, Hrvatska pa BiH

sloboda medija
03.05.2016.
u 12:07

Danas, 3. svibnja je svjetski dan slobode medija. Prema novom izvještaju Reportera bez granica u 2016. godini, na prvo mjestu medijskih sloboda nalazi se Finska, zatim slijede Nizozemska i Norveška.  Na četvrtom mjestu je Danska, pa Novi Zeland, piše Patria.

Nama je interesantno da su u regiji nastupile male promjene u poštovanju medijskih sloboda. Srbija je sada na 56. mjestu, a u prošloj godini je bila rangirana kao 59. po medijskim slobodama, što je opet najbolje u regiji. Hrvatska je, kao i prošle godine, rangirana na 63. poziciju. Jednako tako je Bosna i Hercegovina, na istoj 68. poziciji. Crna Gora je i dalje na 106 mjestu, a Makedonija je među zemljama u kojima je sloboda medija kritično ugrožena i nalazi se na 118. mjestu.     

Naravno u medijske slobode ulaze i odnos vlasti prema javnoj riječi, loše socijalno stanje novinara, gašenje medija, ubojstva novinara...

Za posljednjih deset godina ubijeno je blizu 800 novinara, piše Patria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije