nakon izjava oko gradnje mosta

Pandurević: Vladi Srbije uputiti pismo "zbog nekorektnog ponašanja" Zorane Mihajlović

Aleksandra Pandurević
17.09.2016.
u 13:32

Predsjedateljica zastupničkog kluba SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević iznenađena je izjavom potpredsjednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, da Vijeće ministara BiH "koči" izgradnju mosta između Bratunca i Ljubovije, te ocijenila da su takve tvdnje u funkciji izborne podrške Miloradu Doduku čija je savjetnica bila u ranijem razdoblju. 

Reagirajući na tvrdnje koje su, jučer tijekom posjeta gradilištu mosta na Drini kod Ljubovije, dali ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar prometa i veza Republike Srpske Neđo Trninić i potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, Pandurević je za Fenu istaknula da su iznijeli neistine u vezi s tim projektom, koji se financira i iz proračuna institucija BiH.

Ako je, kaže, ministrica Golić u predizbornoj kampanji te i ovu investiciju koristi za političke obračune, neshvatljivo je zašto Zorana Mihajlović "govori neistine, jer svi radovi na mostu idu planiranom dinamikom".

- Tijekom zajedničke sjednice Vijeća ministara i Vlade Srbije svi ministri iz BiH su bez riječi podržali da se većina troškova za izgradnju tog mosta financira iz proračuna institucija BiH. Granični prijelazi na obje strane, i BiH i Srbije, financirat će se iz proračuna BiH, a most iz sredstava Vlade Srbije. To znači da iz proračuna BiH i Srbije idu sredstva za čitav projekt, dok Vlada Republike Srpske sudjeluje sa simboličnim iznosom, od oko pet posto vrijednosti investicije i to je sva istina – kazala je Pandurević.

Naglasila je da će u proračunu institucija BiH za narednu godinu biti planirana sredstava za izgradnju graničnih prijelaza, na prostoru oko izgrađenog mosta.

- Do tada treba sklopiti sporazum o kategorizaciji graničnih prijelaza kako bi bio dozvoljen i teretni promet. Taj sporazum je u finalnoj fazi i nikakvih problema i otvorenih pitanja nema – istaknula je Pandurević i napomenula da Mihajlović treba znati da za taj sporazum nije nadležno Vijeće ministara BiH, već o tom pitanju pregovara povjerenstvo za integrirano upravljanje granicom, u kojem su, uglavnom, dužnosnici SNSD-a.

Očekuje od Vijeća ministara BiH da uputi pismo Vladi Srbije "zbog nekorektnog ponašanja" Zorane Mihajlović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?