TKO BI REKAO...

Osjećate se ljutito, pod stresom ste ili frustrirani? Ovaj kućanski posao bi vam mogao pomoći!

slaganje ormara
Shutterstock
08.04.2024.
u 16:12

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima

Emocionalne nagrade od čišćenja nereda su ogromne. Neke od tih dobrobiti službeno su proučavane - poput oslobađanja od stresa koje može donijeti, kao i povećanja mentalne usredotočenosti koje mnogi ljudi osjećaju nakon što su očistili svoj dom ili ured.

Iako bacanje neželjenih stvari možda neće odmah i potpuno okončati vaše probleme, ovaj čin uklanjanja neželjenih stvari i energija može vam pružiti toliko podrške i olakšanja dok prolazite kroz teške emocije. Evo nekoliko uobičajenih emocija i načina na koje ih možete riješiti kod kuće, piše Mind Body Green. 

Ljutnja: Ako ste morali osloboditi puno ljutnje, usmjerite dio te energije u pozitivnu transformaciju. Podizanje stvari s poda i pregledavanje stvari koje su se nakupile u vašem domu može biti korak prema većem prizemljenju. Brisanje i usisavanje podova također može biti prizemljenje, što vam pomaže da se smirite i usredotočite. Također možete koristiti ovu energiju za uklanjanje predmeta koji izazivaju ljutnju iz vašeg doma. Riješiti se starih fotografija s negativnim konotacijama ili odbaciti predmete s lošim uspomenama može biti katarzično.

Anksioznost: Kada osjećate tjeskobu, možete se usredotočiti na čišćenje spavaće sobe kako biste poboljšali san i podržali živčani sustav. Uklanjanje elektroničkih uređaja iz vaše spavaće sobe - ili njihovo isključivanje noću i pohranjivanje što dalje od kreveta - uvelike pomaže u stvaranju prostora za dublji san. Pranje rublja, odbacivanje iznošene odjeće koju ne volite vidjeti u ladicama i rješavanje svih suvišnih stvari koje su nagomilane na noćnim ormarićima mogu pomoći da vaša spavaća soba bude još viđe revitalizirajuća.

Frustracija: Čišćenje nereda može vam pomoći da se deblokirate kada imate posla s kreativnim blokadama i frustracijama. Čišćenje je često odlično mjesto za početak kada morate probiti zid otpora i ponovno dobiti inspiraciju. Ribanje kuhinje i kupaonice praktični su načini da unesete više vitalnosti u svoj život, budući da su to prostorije za brigu o sebi. Ako imate nedovršene kućne projekte - kao što su mali dugotrajni popravci ili zaustavljene DIY ideje za uređenje - dovršetak tih projekata može osloboditi još više kreativnih ideja.

Tuga: Otpuštanje stvari koje izazivaju vašu tugu može biti od velike pomoći - bilo da je to bacanje stvari nakon prekida ili uklanjanje stvari koje vas podsjećaju na gubitak na negativan način. Brisanje prašine i uključivanje pročistača zraka također može pomoći u očistiti zrak, jer je tuga u tradicionalnoj kineskoj medicini povezana s plućima.

Preplavljenost osjećajima: Jedan sjajan način za uklanjanje mentalne preopterećenosti je da raščistite i uredite sve pretrpane police, radne površine i površine u vašem domu. Također biste mogli razmisliti o reorganizaciji i minimiziranju knjiga na svojim policama i označavanju bojama, te o  preoblikovanju odjeće u ormarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?