SARAJEVO

Osigurana sredstva za rekonstrukciju Terminala naftnih prerađevina u Bihaću

30.04.2024.
u 15:27

Potpisivanjem ugovora Terminali FBiH pokazuju predanost modernizaciji i usklađivanju s europskim standardima, što je od vitalnog značaja za energetsku sigurnost

U prostorijama Razvojne banke FBiH potpisan je ugovor s Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tekućih naftnih prerađevina u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u FBiH.

Terminal Bihać, koji obuhvaća pet vertikalnih spremnika za skladištenje naftnih prerađevina, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada terminala. Potpisivanjem tog ugovora Terminali FBiH pokazuju predanost modernizaciji i usklađivanju s europskim standardima, što je od vitalnog značaja za energetsku sigurnost i stabilnost regije. Projekt rekonstrukcije obuhvaća aktivnosti pripreme gradilišta, sanacije i rekonstrukcije spremnika, zamjenu postojećeg vodovoda i opreme te ugradnju novih tehnoloških i protupožarnih cjevovoda.

Također, planirana je obnova trafostanice, instalacija napojnih kabela, rekonstrukcija zgrade, radionica i spremišta, što će osigurati poboljšanu operativnost i sigurnost objekta. Predsjednik Uprave Terminala Federacije Hermedin Zornić istaknuo je važnost tog projekta u kontekstu dugoročne strategije razvoja energetskog sektora te da taj korak omogućava kontinuitet investicija i doprinosi ispunjenju obveza prema zakonodavstvu EU i energetskoj zajednici.

Ugovor su potpisali v. d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Borislav Trlin, predsjednik Uprave Terminala Federacije Hermedin Zornić i član Uprave Terminala Federacije Slaven Zeljko. Potpisivanje ugovora rezultat je uspješne suradnje između Razvojne banke FBiH i Terminala Federacije, a v. d. predsjednika Uprave Borislav Trlin izrazio je zadovoljstvo što je banka pružila podršku ovom projektu od ključnog značaja za energetsku infrastrukturu FBiH. Taj događaj označava početak novog poglavlja u razvoju energetskih kapaciteta FBiH, čime se stvaraju stabilni temelji za budući ekonomski rast i prosperitet okružja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije