"Marš za klimu"

Učenici u Mostaru prenijeli poruku važnosti očuvanja životne sredine

mars za klimu
29.11.2015.
u 13:01

U nedjelju, 29. studenoga održana je, u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru globalna akcija "Marš za klimu" čime se i ovaj grad pridružio gradovima širom svijeta koji će prenijeti poruku važnosti očuvanja životne sredine.

Sudionici Marša obučeni u majice živih boja prije polaska pozivali su građane da im se pridruže u ovoj akciji koja je i znak potpore globalnom pokretu jer klimatske promjene utječu na sve ljude bez obzira na nacionalnost, religiju ili geografski položaj, javlja Fena.

"Glavi naš cilj je da se pridružimo svim ostalim ovakvim marševima u svijetu, uz potpise koji se prikupljaju koji će sutra biti uručeni svjetskim državnicima, ali i da se podigne svijest svih ostalih ljudi o problemu zaštite okoliša.

Uz učenike Koledža mi smo pozvali i ostale da nam se pridruže. Ideja učenika je da se građani tijekom marša pridružuju sudionicima", istaknula je u ime organizatora Valentina Mindoljević.

Marš za klimu krenuo je od Španjolskog trga pored Vijećnice do Hotela Ruža u Stari grad, zatim Fejićevom do Carinskog mosta te do Mepas Malla i natrag".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije