MOMČILO NOVAKOVIĆ:

Nisu stvoreni uvjeti za popunjavanje Vijeća ministara BiH

MOMČILO NOVAKOVIĆ
10.02.2016.
u 11:48

Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Momčilo Novaković istaknuo je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kako "nisu stvorene pretpostavke da se na sjednici Predstavničkog doma PS BiH 16. veljače kao točka dnevnog reda nađe potvrda imenovanja ministra prometa i komunikacija BiH".

"Još uvijek ništa nije došlo kao prijedlog, odnosno ništa kao član Komisije nisam dobio, a pretpostavljam da ni bilo tko drugi. Mislim da situacija u kojoj je kandidat za ministra prometa i veza Bakir Dautbašić zatvorski zamijenio kućnim pritvorom nije nešto bitno promijenila. Naime, formalno kandidati za ministra i zamjenike ministara moraju pred Komisijom odgovarati na pitanja članova. Ukoliko to ne mogu, odnosno nisu u mogućnosti, bez obzira bili u kućnom ili nekom drugom pritvoru, to se ne može ispuniti. A, to je prvi uvjet da bi komisija uopće mogla dati prijedlog prema Parlamentarnoj skupštini BiH", naglasio je Novaković.

Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine navodi da se do 16. veljače, kada je zakazano zasjedanje ništa ne može izmijeniti.

"Treba zakazati Komisiju,kandidati trebaju bna Komisiji, a ako je čovjek u kućnom pritvoru nije u mogućnosti pojaviti se na sjednici Komisije. Imamo i moralnu stranu svega. Zaista staviti nešto na dnevni red nakon prijedloga optužnice i kućnog pritvora mislim da bi u ovom trenutku bilo vrlo diskutabilno, da ne kažem nešto gore", istaknuo je Novaković.

On je za AA rekao kako je za sutra kao predsjedatelj sazvao Kolegij Komisije za promet i veze Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH s obzirom "da se pojavila nova situacija koja podrazumijeva da postoji obveza tromjesečnog izvještavanja prema Predstavničkom domu PS BiH u vezi s procesom digitalizacije".

"Moramo vidjeti na Kolegiju što dalje, odnosno je li ova situacija s obzirom da nema ministra mijenja što u tome. Treba vidjeti hoće li izvještaje podnositi zamjenik ministra, odnosno hoće li preuzeti tu obvezu na sebe. Sve su to dileme koje se moraju otkloniti. Tako da ćemo se mi kao Komisija za promet i veze koja ima najtješnju saradnju sa Ministarstvom prometa i veza, odnosno trebala bi, vidjeti što dalje", poručio je u razgovoru za AA Momčilo Novaković, predsjedatelj Komisije za promet i veze Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Parlamentarne skupštine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?