Slastice

Neodoljiva štrudla od šumskog voća i griza

27.04.2024.
u 08:52

Štrudla od šumskog voća i griza je jedan od onih recepata čija priprema traje manje od 20 minuta (a pečenje još toliko), no rezultat je odličan...

Fine prhke kore, kiselkasto-slatki nadjev... Stvarno ne može bolje! I zaista ne može brže od ovog, osim ako se odlučiš raditi domaće kore. Ako se štrudla pripremi kako treba, nećeš osjetiti veliku razliku između domaćih i gotovih kora.

Sastojci

Gotove kore za štrudle 6 kom

Jaje 1 kom

Jogurt 1,50 šalica

Griz 1,50 šalica

Suncokretovo ulje 0,50 šalica

Šećer kristal 4 žlica

Prašak za pecivo 0,50 kom

Šumsko voće 200 g

Borovnice 200 g

Šećer kristal 6 žlica

Postupak

Voće prokuhaj na laganoj vatri sa 4 žlice šećera. Dobit ćeš smjesu koja nalikuje džemu.

Jednu koru premaži premazom od griza, gore stavi drugu koru i opet premaži.

Položi treću koru i po njoj rasporedi nadjev od šumskog voća.

Kad zarolaš štrudle, još ih malo premaži smjesom od griza i stavi u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.

Štrudle se peku 20-25 minuta, ovisno o pećnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?