PSBiH

Nastavljena ranije prekinuta sjednica Zastupničkog doma

05.07.2018.
u 10:45

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 20. lipnja, nastavljena je danas razmatranjem Izvješća o razlozima neprimanja Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguravanje kvalitete BiH u punopravno članstvo Europske organizacije za osiguravanje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA), s konkretnim prijedlogom mjera za otklanjanje uočenih slabosti.

Zastupnici bi trebali razmatrati i Informaciju o aktualnoj poziciji, ocjeni spremnosti i sposobnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da organizira i provede fer izbore u listopadu 2018. godine, a predlagači te točke dnevnog reda su zastupnici Senad Šepić, Hanka Vajzović, Jasmin Emrić i Zaim Backović.

Ranije utvrđenim dnevnim redom predviđena je i rasprava o radu, aktivnostima i postupcima SIP-a BiH u svjetlu predstojećih općih izbora i potrebe da budu organizirani u fer i poštenoj atmosferi, a tu točku predložili su zastupnici Damir Arnaut i Saša Magazinović.

Preporuke za reformu energetskog sektora, trebala bi biti posljednja točka dnevnog reda, a predožili su je zastupnici Momčilo Novaković, Hanka Vajzović, Saša Magazinović, Predrag Kožul, Mirsad Isaković, Lazar Prodanović i Jasmin Emrić.

Nakon što iscrpe preostale točke dnevnog reda, zastupnici bi se trebali izjasniti o svim točkama koje su razmatrane u okviru te sjednice.   

Po okončanju ove, planirano je održavanje i nove sjednice Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?