obišao biračka mjesta

Moore: Nadam se da će izbori u Stocu biti osnova za dijalog

Jonathan Moore
19.02.2017.
u 13:02

Povodom ponovljenih lokalnih izbora u Općini Stolac Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Jonathan Moore danas boravi u ovome bh. gradu. On je posjetio nekoliko glasačkih mjesta u stolačkoj općini te je izjavio kako Misija OESS-a prati čitavu situaciju, te istaknuo da svi građani trebaju iskoristiti svoje demokratsko građansko pravo i izaći na izbore, javlja Anadolu Agency.

„Misija OESS-a prati čitavu izbornu situaciju u BiH, već od 1995. godine, ustvari imali smo i vodeću ulogu do 2002 godine. Nemamo takvu ulogu sada, a i nemamo ni promatrača. Nismo tu u vezi s izborima nego zbog toga što moramo pratiti opće stanje svugdje u BiH. Naravno 2. listopada prošle godine bili su teški događaji koji nisu i ne mogu biti nikako presedan ni za BiH ni za bilo kakve izbore. Mi smo još uvijek u veoma uspješnoj suradnji sa SIP-om BiH i oni imaju punu našu podršku“, kazao je Moore, te poručio da je Misija OESS-a zauvijek sa građanima BiH. 

„Nadamo se da će ljudi koristiti svoje demokratsko pravo i shvatiti svoju građansku dužnost, te danas glasovati za gradske vijećnike i načelnike, zbog toga što već godinama Stolac ima brojne probleme i prepreke. Želimo sve više ekonomskog razvoja i dijaloga između svih građana Stoca. Nadamo se da će ovi izbori biti prava osnova za takav dijalog“, rekao je Moore.

Ovom prilikom je prokomentirao i pitanje Mostar koji se kako je naglasio sa Stocom ne može usporediti. 

„U Stocu postoji izborni zakon kao i u drugim gradovima BiH, ali događaji 2.10. nisu prihvatljivi. U Mostaru je situacija potpuno drugačija, nema Statuta, više od osam godina nije bilo lokalnih izbora. To je nadležnost HDZ-a BiH i SDA, na visokoj razini. Način i konkretno rješenje, konkretan zajednički prijedlog. Neće to biti kreiranje međunarodne zajednice. Odgovarajući lideri za Mostar bi trebali naći rješenje“, istaknuo je Moore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije