Vijeće ministara BiH

Ministri sutra o izmjeni Zakona o Javnom RTV sustavu

Vijece ministara bih
07.01.2016.
u 16:06

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebali bi razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Javnom RTV sustavu BiH, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, a kojim se predviđa da RTV pristojbu naplaćuju operatori TELEKOM-a, zaključno do 30. lipnja 2016. godine.

Tajnik Ministarstva Igor Pejić je izjavio Feni da su, u cilju neOmetanog financiranja i funkcioniranja, a uzimajući u obzir da još uvijek nije definiran novi model naplate RTV pristojbe, tri javna RTV servisa, putem Odbora sustava, inicirali izmjene važećeg Zakona o Javnom RTV sustavu BiH.

Pejić navodi da je predmetnom inicijativom predloženo produljenje važenja sadašnjeg modela naplate RTV pristojbe putem operatora TELEKOM-a do 30. lipnja 2016. godine, kako bi se u međuvremenu usuglasio novi model naplate RTV pristojbe.

U skladu s navedenim, Ministarstvo je pripremilo izmjenu članka 42, stavak (4) Zakona o javnom radiotelevizijskom sustavu BiH kojom je propisano da RTV pristojbu naplaćuju operatori TELEKOM-a, zaključno do 30.06.2016. godine.

U postupku izrade Nacrta zakona, Ministarstvo je pribavilo mišljenja nadležnih institucija: Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH, Ministarstva financija i trezora BiH i Ministarstva pravde BiH, a za provedbu ovog Zakona nisu potrebna dodatna proračunska sredstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije