Branitelji ogorčeni

Ured Vijeća Europe bez Hrvata organizira diskusiju o žrtvama rata

HVO
Foto: VL FOTO
10.12.2014.
u 09:04

Uskratiti jednom konstitutivnom narodu mogućnost da sam govori o svojim žrtvama gaženje je ljudskih i nacionalnih prava

Ured Vijeća Europe u BiH povodom Međunarodnog dana ljudskih prava danas u Sarajevu organizira diskusiju o temi “Civilne žrtve rata u BiH - hoće li trauma biti naslijeđe nove generacije”.

Poslan dopis

O ovoj temi govorit će Edward Ferguson, veleposlanik Velike Britanije u BiH, Saliha Đudevija, predstavnica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Bakira Hasečić, predsjednica Udruge “Žene žrtve rata”, Jasmin Mešić iz Saveza logoraša BiH, kao i Dušan Babić, predstavnik Saveza logoraša RS-a. - Među uvodničarima iz vladinog, kao i nevladinog sektora nema nijednog predstavnika hrvatskog naroda u BiH. Izostanak predstavnika hrvatskog naroda u BiH razlog je zbog čega su na panel-diskusiju odbili doći i predstavnici Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH, ističe za Večernji list Anđelko Kvesić, predsjednik ove udruge. “Zašto bi drugi govorili o stradanju hrvatskoga naroda, kad to možemo i sami? Mislim da je krajnje vrijeme da to shvate predstavnici međunarodne zajednice kao i bh. vlasti, ali i nevladinih organizacija. Hrvatski narod itekako je stradao u proteklome ratu, a minimum je dopustiti predstavnicima ovog naroda da o tome javno govore”, kaže Kvesić koji je organizatorima poslao dopis u kojem naglašava da predstavnici Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH neće biti puki promatrači ovog skupa, odnosno na njega neće doći ako među onima koji će govoriti o žrtvama rata i traumama kao naslijeđu novih generacija ne budu i predstavnici hrvatskog naroda.

Gaženje prava

Uskratiti jednom konstitutivnom narodu mogućnost da sam govori o svojim žrtvama gaženje je ljudskih i nacionalnih prava, i to upravo na događaju organiziranom u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava. Takav apsurd moguć je, čini se, samo u BiH.

Komentara 4

JO
josipco
09:47 10.12.2014.

Zaista apsurdno, evo što bošnjačke elite pokušavaju eliminirati Hrvate iz FBiH, to sada čine i stranci, ili je upravo razlog nepoznavanja stanja među narodima u BiH, bošnjačka administracija ministarstva vanjskih poslova, koji daju stranim diplomatima lažnu sliku o BiH.

PO
popusiga
11:51 10.12.2014.

Da dragi moji to je ona prljava turska politika koju oni uporno pokusavaju nametnuti ali nece ici , nece sigurno je jer prolivena krv , stradanje, ratni zlocini i sve sto su Hrvati dozivjeli tijekom domovinskog rata mora se procesuirati inace nema mira nema tolerancije nema suzivota ( mada ga nikada nije ni bilo ) zato dragi moji Hrvati pricajte o tome ma gdje bili i ne dozvolite da sire lazi o svemu sto se desilo kao sto je to primjer jedne Evropske drzave u kojoj ja zivim. Naime u BiH i ne postoje Hrvati po muslimanskim pricama ne postoji cak ni Hercegovina , nema rijeci o stradanju Hrvatskog naroda samo se spominje srebrennica i logori u kojima su bili muslici itd. Mi moramo pricati i reci svijetu istinu mi to moramo uciniti jer nece to niko drugi a ne pogotovo one prodane duse iz Hrvatskog politickog zivota .

BE
bendz
18:47 10.12.2014.

Izmedju sahovnice i polumjeseca izabrao bih polumjesec.Istorija,mada su je prekrajali uzduz i poprijeko narocito za poslednjih 70 godina, je sve pokazala.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?