Delila Bećirović iz Žepča

Još kao 5-godišnja djevojčica uz majku sam zavoljela modu

01.09.2020.
u 17:30

Mlada i ambiciozna Delila Bećirović iz Žepča buduća je modna dizajnerica i jedna od osam mladih umjetnika koji su dobili prigodu svoje modne ideje izložiti na Grazia Fashion Academy Workshopu u Sarajevu.

- Prigoda je to za mlade ljude da uče s najboljim bh. modnim dizajnerima iz prve ruke - kaže za Večernji list BiH Delila. Njezina prva kreacija koju je izradila na akademiji izmamila je buran pljesak publike, što je za ovu mladu dizajnericu bila i najveća nagrada i poticaj za budući rad.

- Bila sam presretna kada sam čula da publika ovacijama ispraća moju kreaciju koju sam posebno osmislila za ovaj događaj uz podršku mentorice Emine Husedžinović Ibrahimović. Nisam dobila nagradu stručnog žirija, ali kada vam publika pokaže da je vaše djelo prihvatila s oduševljenjem, to je za modnog dizajnera ogromna nagrada - kaže Bećirović koja se u svojoj modnoj kreaciji poigrala kombinacijom resa i kepera. Kombinacija je bila sastavljena od bodija izrađenog od kepera, a donji dio od fišbajna i resa koje su bile našivene na pojas struka i nogavice.

- Htjela sam postići određeni vizualni učinak pa je moja kombinacija naizgled bila nespojiva forma, ali uspjela sam u tome - dodaje Bećirović koja iskustva stečena na ovoj akademiji nastoji iskoristiti kroz kreiranje ostalih svojih modnih kreacija koje vrijedno priprema u svome domu u Žepču. Trenutačno priprema diplomski rad na Tehničkom fakultetu, smjer dizajn, u Bihaću. Odluku da krene vodama mode i dizajna donijela je davno, kaže u šali, još kao petogodišnja djevojčica koja se voljela odijevati u razne haljinice koje joj je majka šivala i od koje je i naučila prve lekcije iz šivanja i krojenja. Kasnije je nova znanja stjecala u srednjoj školi u Žepču, smjer tekstilni tehničar, ali i sama, preko interneta, modnih časopisa i TV-a.

- Već tada zavoljela sam tekstil i kreiranje odjevnih kombinacija, pa čak i recikliranje, a što me i danas oduševljava. Zavoljela sam odavno odjeću po mjeri i nastojim svoju ljubav utkati u sve što kreiram - objašnjava nam Delila koja sama i šiva i kroji svoje kreacije, što i nije uvijek svojstveno modnim dizajnerima.

Podršku ima u roditeljima koji joj pomažu realizirati svoje ideje, a i u prijateljima umjetnicima koji s Delilom rado rade na novitetima. Voli sve stilove, ali sklonija je rocku i avangardi. Kako kaže, spremna je eksperimentirati i pomicati granice. Planira se okušati i u kreiranju dječjih kreacija, ali i muških, pa čak i u kreiranju modnih dodataka od tekstila. Već je kreirala torbe i nakit, ali i majice s originalnim tiskom za svoje prijatelje. Svoju budućnost vidi u BiH, ali bi voljela upoznavati se s novim idejama i imati prigodu stjecati nova znanja u inozemstvu. Jedna od njezinih ideja je i osnovati modni studio u Žepču.

- Čekam da diplomiram pa da i realiziram ovu ideju. Nastojat ću da moje kreacije nose i ljudi s manjim primanjima - poručuje Delila Bećirović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije