posjeta Zvonke Milasa

Hrvatska obećala nastavak potpore Hrvatima Kotor Varoša

asd
24.03.2017.
u 13:17

 Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH Zvonko Milas posjetio je u četvrtak općinu Kotor Varoš, gdje je u susretima s načelnikom općine Zdenkom Sakanomi hrvatskim povratnicima, predstavnicima crkve i udruga najavio nastavak potpore Republike Hrvatske povratku na području Republike Srpske (RS). 

- Hrvatska ima prije svega ljudsku, moralnu, a ne samo ustavnu i zakonsku obvezu pomoći prognanim i raseljenim kotorvaroškim Hrvatima u povratku, a onima koji su se već vratili osigurati primjerene uvjete za kvalitetan život. I to će ova hrvatska vlada sigurno činiti - poručio je državni tajnik Milas.

 On je posjetio Kotor Varoš zajedno s pomoćnikom hrvatskog ministra obrane Zoranom Piličićem i generalnim konzulom RH u Banjoj Luci Zlatkom Kramarićem.

 Izaslanstvo je, između ostalog, obišlo tamošnji župni ured, sela Sokoline i Orahova gdje žive Hrvati, te proizvodni pogon tvornice SIM TECHNIK, koju je pokrenuo hrvatski povratnik u Kotor Varoš, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?