nedostatak liječnika

Hercegovačka općina traži liječnika: Nude plaću od 3.000 KM i besplatan smještaj

doktor
02.01.2024.
u 15:37

"Trebaju nama trebaju čak i tri liječnika da budu stalno zaposlena. Bez pomoći Ministarstva zdravlja mislimo da je teško trajno rješiti ovaj problem", rekao je ravnatelj Doma zdrvalja

Berkovići se suočavaju s nedostatkom liječnika. Trenutno, na dvije i pol tisuće registriranih pacijenata, u Domu zdravlja i pored besplatnog smještaja i plaće oko 3.000 maraka, radi samo jedan stalno zaposlen liječnik.

U Berkovićima je mahom starija populacije. Zbog toga su im nužna minimalno dva stalno zaposlena liječnika.

Liječnik iz Podgorice

Mladi liječnik iz Podgorice u potrazi za stalnim zaposlenjem, nakon završenog Medicinskog fakulteta, nije čekao posao u Kliničkom centru Crne Gore. Zaposlenje je pronašao u trebinjskoj bolnici, a zatim na ispomoć došao u Berkoviće. Male sredine, iako nisu izazov i nešto o čemu sanjaju mladi liječnici, ipak imaju i prednosti.

"Uvjeti su vrlo dobri. Iznenadio sam se da postoji i dijagnostika labaratorijska i RTG u ovako malom mjestu. Pacijenti su stariji i kronični bolesnici i potreba za liječnicima je zaista velika", kazao je za RTRS Aleksandar Brnović, klinički liječnik.

U berkovićkom domu zdrvalja zaposleno je 15 radnika. Gorući problem je ipak nedostatak liječnika.

Gradilište

Potreba za liječnicima je još veća jer je u ovoj općini u tijeku veliko gradilište. Gradi se Hidroelektrana Dabar, pa se očekuje velki broj kineskih državljana i povećana potreba za zdravstvenim uslugama.

"Velika je potreba. Trebaju nama trebaju čak i tri liječnika da budu stalno zaposlena. Bez pomoći Ministarstva zdravlja mislimo da je teško, trajno rješiti ovaj problem", rekao je Goran Ćupina, ravnatelj Doma zdrvalja "Doktor Milenko Muratović".

Da bi zadržali liječnike i privukli nove da dođu, udruženim snagama Dom zdravlja i Općina pokušavaju ponuditi rješenje.

"Odlučili smo uraditi sve što je do nas, a to je da osiguramo bolje uvjete liječnicima u Berkovićima nego što su ti uvjeti negdje drugo, tako da će uz besplatno stanovanje , stimulaciju ii proračuna, tako da će liječnik koji bude zaposlen imati oko 3.000 KM plaću", naveo je Nenad Abramović načelnik općine, prenosi Bljesak.info.

Dom zdravlja u Berkovićima zahvaljujući resornom ministarstvu i općini u prethodnom periodu je renoviran.

Projektom energetske efikasnosti riješen je problem grijanja, donacijom Vlade Republike Srpske nabavljeno je novo sanitetsko vozilo. Odnedavno je u funkciji i nova oprema za laboratorij te se veliki broj analiza može raditi u Domu zdravlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije