Cvjetnica u Kiseljaku:

FOTO Uz molitvu i Križni put kroz Podastinje kojeg predvode mladi

02.04.2023.
u 18:55

Tradicija duga više od deset godina godina u župi Kiseljak na Cvjetnicu nastavila se i ove godine. Ogleda se u zajedničkoj molitvi vjernika katolika te pobožnosti Križnog puta. I jedno i drugo održavaju se na otvorenom, a obrede koji vjernike uvode u Veliki tjedan, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, predvode mladi okupljeni oko Frame Kiseljak.

„Cvjetnica se može porediti s našim životima jer i mi svoje najdraže dočekuje s cvijeće. Ali vremenom počinju nam smetati pojedine Božje zapovjedi, gubimo vjeru i negodujemo. Cvjetnica je prilika zapitati se kakav život vodimo, bismo li da živimo u Isusovo vrijeme bili Petar koji ga je zatajio ili možda Šimun kojeg su natjerali da mu pomogne“, poručio je okupljenima na misi kojom je počeo obred Cvjetnice fra Silvio Zlatarević, duhovni asistent kiseljačke Frame.

Nakon zajedničkog misnog slavlja u Svetištu Pod stijenom, mladi predvođeni fra Silvijom Zlatarevićem, u procesiji su nosili križ. U molitvi su prošli postaje Križnog puta postavljene na više lokacija u selu Podastinje. Nekoliko kilometara kroz ovo prelijepo kiseljačko
naselje mladi su predvodili kolonu vjernika sve do zadnje 14 postaje, velikog Spomen križa na brdu iznad Podastinja koji dominira cijelim krajem i s kojem se pruža prelijepo pogled na Kiseljak i Lepeničku dolinu.

Sudionici ove lijepe tradicije u župi Kiseljak koja se održava već 13 godina na prikladan način radosno, kako i dolikuje današnjem blagdanu Cvjetnice, uvode vjernike u Veliki tjedan. Svima koji su nošenjem križa, molitvom i pjevanjam te na bilo koji drugi način sudjelovali u u ovom događaju na kraju procesije zahvalio se fra Silvio Zlatarević, duhovni asistent kiseljačkih framaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije