Savez za promjene

"Dodik da podnese ostavku, kako RS ne bi postala Sjeverna Koreja"

Milorad Dodik
17.02.2016.
u 11:47

Savez za promjene smatra da jučerašnje "prijetnje“ predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika upućene ministru vanjskih poslova Igoru Crnatku, kao i grafiti u Prijedoru, kojima se poziva na ubojstvo predsjednika SDS-a Mladena Bosića, pokazuju da je režim Milorada Dodika nakon faze verbalnih poziva na linč, ''progon i izopćenje funkcionera Saveza za promjene'', prešao u fazu kada je spreman svoje kritičare i "fizički likvidirati“, priopćeno je iz Saveza za promjene, javlja Fena. 

-U povijesti RS-a i demokratskih društava dosad se nikada nije dogodilo da predsjednik Republike govori mafijaškim jezikom, poziva na likvidacije, razjedinjuje umjesto da ujedinjuje građane, čime svojim potezima dovodi u pitanje sigurnost i stabilnost društva u cjelini, navodi se u priopćenju. 

Nedopustivo je, dodaje se, da režim "svoju nesposobnost da riješi tešku ekonomsku situaciju, poboljša život građana, otvori nova radna mjesta za mlade ljude, poveća mirovine, uredi zdravstveni sustav da nam bolnice budu dostojne čovjeka, krije iza laži, neutemeljenih optužbi o izdaji Saveza za promjene".

- Laž, sila i prijetnje su postali posljednja linija obrane režima. Savez za promjene zbog toga smatra da je najbolje rješenje za Republiku Srpsku da Milorad Dodik podnese ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske kako se RS ne bi pretvorila u Sjevernu Koreju, kaže se u priopćenju Saveza za promjene.

U priopćenju poručuju Miloradu Dodiku da Savez za promjene ostaje posvećen stvaranju normalnog i civiliziranog društva, očišćenog od kriminaliziranih i korumpiranih pojedinaca bez obzira kako se oni zvali i kojoj političkoj opciji pripadali, te da ih "nikakve prijetnje, laži i haranga neće uplašiti".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?