pogledsajte što nas čeka

“Dinamične” vremenske prilike pred nama: Od grmljavine, minusa, snijega na planinama, do natprosječnih temperatura

BHmeteo
17.03.2024.
u 19:08

U ritmu dinamičnog vremena nastavljamo i tijekom idućeg tjedna - naveo je BHMeteo.ba u objavljenoj prognozi vremena za dane pred nama.

U ponedjeljak od poslijepodnevnih sati očekuje nas nova kiša. Tijekom utorka razvedravanje. Jutarnji sati srijede donose minuse i mraz širom zemlje, a u drugom dijelu tjedna južina i zatopljenje.

Ponedjeljak (18.03.) – dan započinjemo uz stabilno vrijeme. Prijepodnevni sati posvuda će proći bez padalina, nerijetko i uz sunčane intervale. Od sredine dana postepena promjena vremena. Uz dnevni razvoj oblačnosti kiša i lokalno pljuskovi s grmljavinom zahvatit će najprije središnje i sjeverozapadne dijelove Bosne. Do kraja dana i u večernjim satima kiša će se prošiti na veći dio zemlje, prenosi N1.

Do jutarnjih sati utorka istočni, središnji, zapadni i sjeverozapadni dijelovi zemlje mogu računati na 10-20 l/m2. padalina. Manje kiše u Hercegovini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne gdje bi Posavina i Semberija prošli uz simbolične količine. U nizinama će padati kiša dok visoke planine očekuje susnježica i snijeg. U početku snježna granica iznad 1800m, uz postepeno spuštanje do oko 1100m.

Jutarnje temperature tijekom ponedjeljka od 3 do 9°C. Preko dana od 13 do 19°C. Najtoplije na jugu i sjeveru zemlje do oko 21°C. U drugom dijelu dana zahlađenje.

Utorak (19.03.) – nakon pretežito oblačnog jutra uz lokalno još malo padalina. Tijekom dana razvedravanje u svim krajevima. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac i bura uz osjetno svježiji zrak koji će kulminirati u večernjim satima. Noć na srijedu donosi minuse i mraz mnogim krajevima.

U srijedu ujutro hladno, po kotlinama i duž riječnih tokova magla. Jutarnje temperature od -3 do 1°C, na jugu do 4°C. U planinskim krajevima jači minusi. Tijekom dana obilje sunčanog vremena, ali svježe. Uslijedit će još jedna hladna noć uz lokalno mraz do četvrtka ujutro.

Od četvrtka (21.03.) postepeno zatopljenje i okretanje strujanja na južna. Trenutno je dilema koliko bi južina postajala. Po trenutnim prognozama do oko 23. ožujka dok nakon tog datuma ponovo vreba zahlađenje uz padaline.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?