jedno od najvećih stradanja Hrvata iz Konjica

Danas 31. obljetnica zločina u Trusini: Neviđeni zločin nad 22 Hrvata

Trusina
Fena
16.04.2024.
u 08:29

U organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Konjic u utorak, 16. travnja 2024.godine, obilježiti će se 31. obljetnica zločina nad Hrvatima u Trusini, polaganjem vijenaca i molitvom ispred spomen-obilježja, te sv. misom zadušnicom u crkvi sv. Ante u Žitačama koju će predvoditi don Marin Marić uz koncelebraciju svoje subraće iz Neretvice.

Kako navode organizatori, danas se obilježava jedan od najvećih stradanja Hrvata općine Konjic, kada su pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine u ranim jutarnjim satima tog 16. travnja 1993. godine počinili neviđeni zločin nad 22 Hrvatska civila i ratna zarobljenika od čega 18 civilnih osoba i 4 zarobljena pripadnika HVO-a.

Sud Bosne i Hercegovine je za zločine u ovom selu osudio pet osoba na ukupno 55 i pol godina zatvora, a počinitelji su bili pripadnici vojne jedinice “Zulfikar” Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije