ekskluzivni intervju

Cutugno: ‘Hvala na pruženoj prilici za nastup u Mostaru’

toto
23.03.2015.
u 09:45

salvatore toto cutugno pobjednik Eurovizije i Sanrema posjetit će i Međugorje. U intervjuu ističe da je veliki vjernik i da svakodnevno moli za svoju obitelj

Kada se 1976. godine pojavio na jednom od najstarijih i najznačajnijih festivala zabavne glazbe u svijetu, na festivalu talijanske kancone “Sanremo” i osvojio treće mjesto sa svojim bendom Albatros, bilo je jasno da svijet dobiva novu zvijezdu. Njegovo ime je Salvatore Toto Cutugno. Godine koje su uslijedile samo su nastavile zapisivati zvjezdanu knjigu nove glazbene zvijezde. Četiri godine poslije, 1980., s pjesmom “Solo noi” Toto Cutugno osvaja “Sanremo”. Najveći uspjeh Cutugno ostvaruje 1990. godine osvajanjem Eurosonga. Popularni pjevač izveo je pjesmu “Insieme: 1992.” koja je bila svojevrsna himna ujedinjenju Europe koje se dogodilo krajem 1992. godine. Te je godine izveo i sjajni duet s jednim od najvećih glazbenika na svijetu Rayom Charlesom pod nazivom “Gli amori”. Povodom Cutugnovog nastupa na Večernjakovu pečatu, “Večernji list” donosi ekskluzivni intervju s poznatim glazbenikom. 
• Prije 25 godina ste s pjesmom “Insieme - Unite Europe 92.” pobijedili na Izboru za pjesmu Eurovizije u Zagrebu. Sjećate li se nastupa i jeste li poslije toga nastupali na ovim prostorima?  
Naravno da se sjećam tog nastupa. Poslije sam više puta nastupio u Hrvatskoj i uvijek sam osjećao dobrodošlicu i bio srdano primljen.
• Tu pjesmu ste posvetili ujedinjenju Europe. Možete li nam reći koliko je ideja Europe daleka ili bliska u odnosu na današnje vrijeme?
Učinjeni su veliki koraci naprijed, k ujedinjenju Europe i svakodnevno trebamo vjerovati u takvu jedinstvenu Europu.
• Otpjevali ste veliki broj hitova, među njima i nekih planetarno popularnih. Možete li izabrati neku pjesmu za koju ste posebno vezani?
Svaka pjesma ima posebno značenje za mene. Vezan sam uz sve budući da sam svaku pisao srcem i s posebnom strašću prema glazbi.
• Prilikom dogovora za nastup u Mostaru, jedna od vaših želja je bila posjet Međugorju. Koliko vam je vjera pomogla u životu?
Veliki sam vjernik i svakodnevno molim za sebe i svoju obitelj.
• S koliko pjesama nastupate u Mostaru?
Osim pjesme ‘Insieme’, bit će tu još poneka pjesma... 
• Na kraju razgovora posvećenog vašem prvom nastupu u Mostaru, zahvaljujemo na dolasku na Večernjakov pečat. Dobro došli u Mostar Toto!
Zahvaljujem organizatorima što su mi omogućili ovu veličanstvenu priliku da nastupim u Mostaru. Ujedno zahvaljujem i pozdravljam publiku koju ću tamo sresti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije