sastanak u Mostaru

Čović s Lajčakom: Bh. lideri moraju ostati posvećeni iznalaženju domaćih političkih rješenja

15.04.2024.
u 20:29

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s Miroslavom Lajčakom, posebnim izaslanikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine te druga regionalna pitanja zapadnog Balkana, priopćeno je iz Čovićevog ureda.

Dužnosnici su tijekom radnog sastanka razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reformski zamah, funkcioniranje vlasti i iskorake na europskom putu. Također, govoreno je o situaciji u regiji s naglaskom na važnost stabilnih odnosa i općih iskoraka u pogledu stvaranja poboljšanih socio-ekonomskih, pravnih i sigurnosnih prilika.

Čović je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenih iskoraka na europskom putu ističući da pred vlašću u skorijem vremenu predstoji donošenje nekoliko ključnih zakona, između njih i Izborni zakon Bosne i Hercegovine kojim će potpuno biti zaštićeni ustavna arhitektura BiH i prava tri konstitutivna naroda te ostalih žitelja.

Naglašeno je da su suradnja i dijalog, kako u državi tako i u regiji, ključni preduvjeti za ostvarenje dugoročne stabilnosti i napretka te kako politički lideri, osobito u Bosni i Hercegovini, moraju ostati posvećeni iznalaženju domaćih političkih rješenja koja će doprinijeti dugo iščekivanom napretku i izgradnji novih prilika na dobrobit svih žitelja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije