Posjet iz Njemačke

‘Članstvo u EU će dovesti BiH do brojnih transformacija’

11.02.2016.
u 07:00

Jučer je u Mostaru boravilo njemačko izaslanstvo na čelu kojeg je bio Josip Juratović, zastupnik u njemačkom parlamentu, zajedno s parlamentarnom državnom tajnicom Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja Gabriele Lösekrug Möller.

Juratovića i državnu tajnicu dočekao je tajnik za iseljeništvo HDZ-a BiH Niko Marušić i Tugomir Čuljak, savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Nakon toga su gosti iz Njemačke i njihovi domaćini imali radni ručak s premijerom HNŽ-a Nevenkom Hercegom i ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi Goranom Opsenicom.

- Razgovarali smo o svim temama u BiH, s posebnim naglaskom na HNŽ, te sam informirao gospodina Juratovića o svom pogledu na cijelo ovo područje i na ključne projekte koje moramo završiti u idućem razdoblju. Na kraju smo zaključili kako se u BiH treba graditi dijalog koji će voditi BiH u bolju budućnost, kazao je premijer Nevenko Herceg.

Uz razgovor o ulasku BiH u EU, razgovaralo se i o problemima grada Mostara vezanim uz socijalni dijalog između roditelja djece s posebnim potrebama i Vlade HNŽ-a, gdje se u prvi plan postavlja izgradnja Centra za djecu s posebnim potrebama u Mostaru te o spremnosti Hercega i njemačkih dužnosnika da budu na pomoći i sudjeluju u rješavanju problema, ako se pojave. Juratović je kazao kako je projekt izgradnje centra bitan jer ima veliki značaj za socijalnu svijest.

Njemačko izaslanstvo posjetilo je i redakciju Večernjeg lista, izdanje za BiH, gdje su razgovarali s glavnim urednikom Jozom Pavkovićem.

Tom prigodom je Möller izrazila zadovoljstvo što u BiH boravi upravo u vrijeme njezina podnošenja zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji.

Ocijenila je kako se radi o prvom, ali vrlo važnom koraku na dugome putu prema članstvu u EU koje će u BiH dovesti do brojnih transformacija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?