NOVOGODIŠNJA ATMOSFERA

Blagdanske gužve na graničnim prijelazima: Kolone vozila na ulazu i izlazu iz BiH

30.12.2023.
u 18:29

Uoči Nove godine na brojnim graničnim prijelazima, kako na ulazu u BiH tako i na izlazu, bilježe se velike kolone vozila

Brojni građani odlučili su novogodišnje blagdane provesti izvan granica Bosne i Hercegovine pa se tako u subotu u večernjim satima bilježe nešto veće gužve u prometu kako na izlazima iz gradova, ali i na graničnim prijelazima.

Najveće gužve, prema informacijama BIHAMK-a, bilježe se na graničnim prijelazima na sjeveru Bosne i Hercegovine, pogotovo na području Bosanske Kostajnice.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, a na graničnom prelazu Bosanska Kostajnica duge su kolone na ulazu u našu zemlju. Na graničnim prijelazima Bosanska Dubica i Slavonski Brod duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Napominje se da je situacija na svim graničnim prijelazima izuzetno promjenjiva.

Frekvencija prometa je pojačana, a duge kolone vozila ovog popodneva formiraju se na prilazima Mostaru i Sarajevu, na širem području Doboja, kao i na putnom pravcu Vitez-Travnik. Apelira se na vozače da voze opreznije i izbjegavaju rizična pretjecanja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije