Kovač:

BiH i RH će potpisati Sporazum o europskom partnerstvu

kovač
29.01.2016.
u 15:32

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, njen zamjenik Šefik Džaferović, kao i zamjenici predsjedatelja Doma naroda PSBiH Safet Softić i Bariša Čolak razgovarali su danas u Sarajevu s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Mirom Kovačem o unaprijeđenju bilateralnih odnosa dvije države, kao i o nastavku podrške Republike Hrvatske našoj zemlji na njenom europskom putu, prenosi Prvi.tv

Novoimenovani ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Miro Kovač naglasio je da činjenica da je našu zemlju izabrao kao prvu zemlju koju će posjetiti predstavlja jasan pokazatelj da Hrvatska s BiH želi nastaviti graditi iskrene prijateljske i partnerske odnose.

Prema riječima ministra Kovača, Hrvatska će, kao članica Europske unije (EU), snažno podržavati europski put BiH, kao i svaki iskorak naše države na tom putu, uključujući i skorašnje ponošenje aplikacije za članstvo u EU. S tim u vezi, ministar Kovač najavio je da će dvije zemlje, odmah nakon što BiH podnese aplikaciju za članstvo, potpisati Sporazum o europskom partnerstvu, koji će osigurati tehničku i svaku drugu pomoć Hrvatske Bosni i Hercegovini u daljem procesu europskih integracija.

Naglašavajući da je novoizabrana Vlada Hrvatske kao vanjskopolitički prioritet postavila poboljšanje odnosa sa svim susjednim zemljama, ministar Kovač najavio je intenziviranje aktivnosti u vezi s unapređenjem ekonomskih odnosa Hrvatske i BiH.

Čestitajući izbor i poželjevši uspjeh novoj Vladi Republike Hrvatske, članovi Kolegija oba doma PSBiH zahvalili su se ministru Kovaču na podršci i ponuđenoj pomoći našoj zemlji u procesu integracija u EU.

Članovi Kolegija oba doma izrazili su uvjerenje da će politika podrške službenog Zagreba doprinijeti političkoj i ekonomskoj stabilnosti BiH, kao i boljem razumijevanju unutar zemalja EU za sva otvorena pitanja u BiH.

Izrazivši nadu da će uskoro biti potpisan Sporazum o europskom partnerstvu između BiH i Republike Hrvatske, članovi Kolegija oba doma PSBiH ocijenili su da je riječ o najkonkretnijoj mogućnoj pomoći susjedne zemlje nakon što BiH 15. veljače podnese aplikaciju za članstvo u EU, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije