24 sata dnevno

Bh. gospodarstvenici na jednom mjestu mogu pratiti stanje na granicama, zastoje, kretanje roba, burze...

kamioni
18.03.2022.
u 17:30

Vanjskotrgovinska komora BiH zbog rata u Ukrajini aktivirala je specijalizirani komunikacijsko - informacijski sustav koji će 24 sata dnevno biti na raspolaganju bosanskohercegovačkim gospodarstvenicima, kao i javnosti.

Cilj Komore, kako su kazali, je osigurati blagovremene i relevantne informacije o aktualnim događajima u Ukrajini, ali i drugim zemljama, a koja se odražavaju na poslovanje domaćih kompanija.

Putem tog informativnog bloka na web stranici Komore bit će omogućeno praćenje stanja na granicama, cijena goriva, zastoja roba, kretanja na burzama, sankcija i odluka nadležnih organa, te aktivnosti koje Komora realizira s ciljem pružanja pomoći bh. gospodarstvenicima, piše Klix.

"Dostupan je i pregled vanjskotrgovinske razmjene i različite analize tržišta, kako bi gospodarstvenici bili u mogućnosti pratiti aktualna kretanja, zaštititi i prilagođavati svoje poslovanje novim uvjetima i prilikama, te prepoznati eventualne alternativne i razvojne šanse", kazali su iz VTK-a.

VTKBiH je pozvala sve bh. kompanije koje su zbog aktualne krize suočene s problemima u poslovanju da im se obrate popunjavanjem anketnog upitnika koji je također dostupan na portalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije