sarajevo

Barikade na ulicama: Ratne scene iznenadile građane, snima se film

radiosarajevo.ba
04.02.2018.
u 13:17

Barikade, UNHCR-ove folije na prozorima, prevrnuti kontejneri i nekadašnje crvene trafike, odnosno sve što podsjeća na opsadu Sarajeva građani su danas vidjeli na ulicama

Ratne scene od Pofalića do Skenderije iznenadile su brojne građane Sarajeva koji su danas izašli u šetnju u ove dijelove grada.

Barikade, UNHCR-ove folije na prozorima, prevrnuti kontejneri i nekadašnje crvene trafike, odnosno sve što podsjeća na opsadu Sarajeva građani su danas vidjeli u ovim dijelovima grada, a sve za potrebe snimanja filma "Suosjećanje za đavola", piše Radiosarajevo.ba

Na ulicama grada kanadski reditelj Guillaume de Fontenay snima film prema iskustvima francuskog novinara Paula Marchanda koji je tijekom 1992. i 1993. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva.

U glavnim ulogama su se našli: Niels Schneider, Ella Rumpf i Vincent Rottiers.

Promet je od Pofalića do Skenderije privremeno obustavljan po petnaest minuta i tako će biti sve do 18:00 sati, rekli su u Operativnom centru MUP-a Sarajevske županije.

Snimanje filma trajat će do 16. ožujka na različitim lokacijama u gradu. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?