unaprijeđenje rada

ArcelorMittal Zenica ponudio program dobrovoljnih stimulativnih otpremnina

 ArcelorMittal Zenica
02.11.2016.
u 17:07

U tvrtki "ArcelorMittal Zenica" do kraja godine planiraju realizirati novi program dobrovoljnih stimulativnih otpremnina u cilju stvaranja efikasnijih radnih timova u procesu proizvodnje. Ovaj program stimulativnih otpremnina ima za cilj podmlađivanje radne snage, te davanje prilika za zapošljavanje mlađem obrazovanom kadru i boljem usvajanju tehnoloških unaprijeđenja u radu tvrtke. 

"Kao i prethodnih godina ovo je dobrovoljni proces za koji se mogu prijaviti uzaposlenici kojima je ostalo više od dvije godine do navršenih 40 godina radnog staža. Broj radnika koji se prijave za ovaj program ne znači i jednak broj odobrenih stimulativnih otpremnina, a konačnu odluku o tome donosi povjerenstvo na čelu s generalnim direktorom tvrtke na osnovu primarnih ciljeva poslovne održivosti tvrtke", kazala je za Fenu, menadžerica za komunikacije AMZ Dijana Božić-Srdanović.

U izjavi za medije predsjednik Sindikata kompanije ArcelorMittal Zenica Zuhdija Kapetanović, istaknuo je da će sindikat svoj stav oko programa stimulativnih otpremnina dostaviti upravi tvrtke. Sindikalna organizacija i dalje insistira na poštivanju socijalnog paketa zaposlenih u AMZ, koji podrazumijeva stalno zapošljavanje 2.800 radnika, a trenutno je popisu zaposlenih oko 2.400 radnika.

Menadžement ArcelorMittala je za predloženi program dobrovoljinih stimulativnih otpremnina napravio tri kategorije otpremnina, u skladu s vremenskim razdobljem neophodnim za umiroljenje radnika, a za sve kategorije isplatiti će se i određen broj mjesečnih plaća. Radnicima koji podnesu osobne aplikacije tijekom studenog i čije aplikacije budu odobrene, radni odnos će sporazumno prestati s danom 31. prosinca 2016.godine, navode iz ArcelorMittal Zenica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije