Vlada HBŽ-a

Agenciji za privatizaciju 56.250 maraka za tri mjeseca rada

vlada hbz
06.02.2016.
u 07:00

Vlada Hercegbosanske županije uključila se u akciju financijske pomoći za liječenje teško oboljele Matee Janković iz Livna na način da je na svojoj posljednjoj sjednici donijela odluku o izdvajanju 6000 KM u tu svrhu. Također su odobrena sredstva u iznosu od 3000 KM za sudjelovanje u akciji “Srcem za banku koštane srži” u Bosni i Hercegovini.

Budući da je mladi Livnjak atletičar Filip Mihaljević postigao iznimne rezultate u sportu te se, kao član reprezentacije Hrvatske, u iznimno oštroj konkurenciji u bacanju kugle kvalificirao 
na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, ministri u Vladi Hercegbosanske županije nagradili su ga 
s tri tisuće konvertibilnih maraka.

Na istoj sjednici dana je suglasnost na financijski plan županijskog Zavoda za zapošljavanje u 2016. godini, koji je upućen u skupštinsku proceduru, a ukupno planirani prihodi i rashodi Zavoda za tekuću godinu iznose 4,029.500 konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Na prijedlog ministra gospodarstva Aleksandra Štrpca, u privremeni Nadzorni odbor JP Rudnici ugljena Tušnica d.o.o. Livno na razdoblje od tri mjeseca imenovani su Ivan Jozić (predsjednik) te Tomislav Pervan, Sabahudin Ćupo, Zdravko Omazić i Jozo Knez (članovi).

Vlada je razmatrala informaciju Uprave za ceste Hercegbosanske županije o utrošku pet milijuna konvertibilnih maraka kreditnih sredstava te ocijenila kako ih je Uprava kvalitetno realizirala.

Također je rečeno kako manji iznos sredstava u općinama Livno i Drvar nije proveden, te im je dan rok do 29. veljače 2016. godine s Upravom za ceste dogovoriti provedbu preostalih (neutrošenih) kreditnih sredstava.

Ako do navedenog nadnevka ne dostave relevantne dokaze o namjenskom utrošku sredstava, ista će se staviti na raspolaganje Upravi za ceste Hercegbosanske županije, zaključeno je na sjednici Vlade Hercegbosanske županije.

Ministrima je prezentirana i opsežna informacija o stanju kadrovskih potencijala državne službe Hercegbosanske županije u prošloj godine, a u nastavku je odobren prijenos financijskih sredstava u iznosu od 56.250 konvertibilnih maraka za potporu neprofitnoj organizaciji Agenciji za privatizaciju za prva tri mjeseca ove godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije