‘Balkanski glasovi’

Uskoro rad na zajedničkoj zbirci autora iz Bugarske i BiH

09.06.2016.
u 09:00

Bugarskoj javnosti predstavljena je petojezična antologija suvremene balkanske poezije “Balkanski glasovi”, koja sadrži radove 46 suvremenih autora iz BiH, Makedonije, Srbije i Hrvatske.

Svi autori su predstavljeni na materinskome jeziku i s prijevodom na bugarski da bi se čitatelji u Bugarskoj informirali o stvaralaštvu književnika iz susjednih država.

Milisav Tomović je, uime Udruženja za kulturu “Nova svjetlost” (KNS) iz Sarajeva, na tom skupu predstavljao BiH. Za projekt je kazao da je od ogromnog kulturnog i općeg društvenog značaja za sve bh. narode, a u obraćanju je zahvalio autorici Latinki Zlatnoj i gradu domaćinu koji su ga, unatoč preprekama, uspjeli stručno i financijski realizirati.

Istaknuo je da je taj projekt konkretan doprinos poeziji i njenim stvarateljima na putu izgrađivanja civilizacijskih vrijednosti u regiji, kao i uvjerenje da će ih čitatelji znati prepoznati, cijeniti i tumačiti drugima.

Autorica tog projekta, književnica Latinka Zlatna iz Bugarske, zahvalila je sudionicima, posebno pjesnicima iz BiH, za doprinos te istaknula namjeru da uskoro radi na zajedničkoj zbirci pjesama autora iz Bugarske i BiH. Skup je održan u svečanoj dvorani Gradske knjižnice Loveča. Prvog dana okupljanja predstavljena su pjesnička ostvarenja iz BiH i Makedonije, a drugog iz Srbije i Hrvatske.

Uz domaćine i autore pjesama iz antologije, skupu su nazočili ugledne ličnosti iz bugarskog kulturnog i javnog života, predstavnici medija i gosti, a program su činili i prateći kulturno-umjetnički sadržaji koji su imali za cilj upoznavanje i zbližavanje stručnjaka i stvaratelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije