Ilica 10

Usavršavanje u dobroj atmosferi i pod palicom Ann van den Broek

ann van den broek
arhiva
11.07.2012.
u 15:53

Što je osam umjetnika naučilo i na koji ih je put poznata koreografkinja navela, moći će se vidjeti u ZPC-u u subotu

Zanimljivi susreti plesača događaju se ovih dana u Zagrebačkome plesnom centru gdje traje projekt istraživanja koreografije Choreoram EU – vodi ga poznata belgijsko-nizozemska koreografkinja Ann van den Broek. Istražujući pokret, vježbe donošenja odluka i rješavanja problema, sudjeluje osam plesača iz Italije, Španjolske, Nizozemske, Velike Britanije. Hrvatsku predstavlja Irena Mikec.

Sudionici kažu da uživaju razmjenjujući iskustva bez stresa jer cilj nije napraviti predstavu nego kroz upoznavanje i razmjenu informacija i iskustava surađivati i usavršiti se. Što su naučili tijekom sedam dana provedenih u Zagrebu, otkrit će u ZPC-u u subotu od 17.30 sati. Projekt se nastavlja u Italiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji, a prije Zagreba bili su u Rotterdamu. Hrvatski institut za ples sudjeluje u još dva projekta EU – Spazio, u njemu je i naša Petra Zanki, koja kaže da uče o svemu, o svjetlu, tehnologiji, filmskoj dramaturgiji..., a svemu je cilj stvaranje finalnog produkta – predstave. Beyond Fronta je posljednji projekt, vođenje umjetnika i festivalske publike po regiji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?