Gacko

Uništena tona droge od čak 20 milijuna KM

Zubac
14.12.2012.
u 10:22

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić uputio je riječi zahvalnosti svima koji su radili na ovome

U organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH u Gacku je izvršeno prvo organizirano uništavanje zaplijenjenih droga. Uništena je ukupno jedna tona raznih vrsta opojnih droga.

“Procjena je da ulična vrijednost uništenih narkotičkih sredstava iznosi 20 milijuna maraka”, iznio je direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac. U spalionicama Termoelektrane Gacko uništeno je 328 plastičnih plombiranih vreća u kojima su bile različite vrste opojnih droga. Od ukupne količine najveći dio činila je marihuana, heroin, kokain te druge vrste droga.

Uz Zupca, prve količine droge u peći za spaljivanje ubacio je i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić Termoelektrana Gacko, od svih kontaktiranih spalionica i termoelektrana u našoj državi, prva je izrazila spremnost da sudjeluje u ovom procesu.

“Uništiti drogu u vrijednosti 20 milijuna KM je čin koji vraća povjerenje u pravnu državu. Ovakav kraj godine može značiti i dobar početak sljedeće koja treba biti godina borbe protiv kriminala i obračuna sa sustavnom korupcijom”, rekao je ministar Radončić. Predsjednica Povjerenstva za uništavanje opojnih droga BiH Nataša Grubiša istakla je da je riječ o drogi iz ukupno 61 predmeta koji je vođen i presuđen pred Sudom BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?