U pokrajini Dijarbakir

Ubijen predsjednik odvjetničke komore u Turskoj

tahir elci
28.11.2015.
u 18:48

Nepoznati napadači su otvorili vatru na Elcija i 40 drugih aktivista

Predsjednik odvjetničke komore i vodeći kurdski odvjetnik Tahir Elci ubijen je danas na jugostoku Turske nakon što su nepoznati napadači otvorili vatru na kurdski skup u pokrajini Dijarbakir, pri čemu su ranjena trojica policajaca i nepoznat broj novinara, objavili su bolnički izvori.

Prema riječima svjedoka, nepoznati napadači su otvorili vatru na Elcija i 40 drugih aktivista dok su davali izjavu za novinare u blizini džamije u okrugu Sur u Dijarbakiru. 

Policija je odmah uzvratili vatru, rekli su svjedoci, prenosi AFP. Elci je umro od posljedica ranjavanja u glavu, objavili su lokalni bolnički izvori. 

U tijeku je potraga za napadačem, javlja Srna. 

Elci je prošlog mjeseca bio u zatvoru zbog širenja navodne "terorističke propagande". U međuvremenu je pušten na slobodu do suđenja zbog intervjua u kojem je rekao da zabranjena Radnička partija Kurdistana (PKK), koja je ubila desetine turskih vojnika od obnavljanja neprijateljstava, nije bila teroristička organizacija. 

Prijetila mu je kazna od sedam godina zatvora. 

Jugoistok Turske se suočava s najgorim valom nasilja od prekida dvogodišnjeg primirja između turske vlade i prokurdskih militanata u srpnju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije