U Rami smanjen broj stanovnika za 5480

01.08.2016.
u 08:00

Smanjenje broja stanovništva komentirao je za Večernjak načelnik općine Rama Jozo Ivančević. - Jedan od glavnih razloga smanjenja broja stanovništva je pljačka tvornica, velik broj ljudi iselio se zbog toga što nije mogao normalno živjeti. Prije su odlazili samo glavni članovi, a sada i cijele obitelji. Kada je riječ o radno sposobnom stanovništvu, Ivančević je rekao da ga nema puno. - Ima nas manje nego u statističkim podacima, sami sebe lažemo. Lideri bi se trebali zapitati što je do toga dovelo. Cijelo stanovništvo koje je radno sposobno odlazi kako bi normalno živjelo. Nema tvornica, nema gospodarstva, odlazak je postao jedini izlaz - kazao je Jozo Ivančević, načelnik Rame.

Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini proveden je u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013., međutim, zbog nemogućnosti usuglašavanja metodologije obrade prikupljenih podataka, službeni podaci objavljeni su tek prošli mjesec, odnosno dvije i pol godine nakon provođenja popisa, i to bez suglasnosti Republike Srpske.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?