Narodno pozorište Mostar

U petak premijera predstave “Odumiranje međeda”

Odumiranje međeda
09.12.2016.
u 13:27

U petak, 16. prosinca u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, na Velikoj sceni, premijerno će biti izvedena predstava “Odumiranje međeda” po tekstu Branka Ćopića i u režiji Emira Kapetanovića. U ovoj komediji igra ansambl Narodnog pozorišta Mostar: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Dženan Medanović iz Sarajeva, scenografiju i kostime Lana Lončarević, a glazbu Nedim Ćišić i Darko Majersky, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar. 

Ćopićev tekst, iako pisan 1958. godine, i danas je itekako aktualan – govori o tome je li demokracija kakvu danas živimo samo puka obmana ili nam stvarno daje slobodu i mogućnost izbora. Riječ je o interaktivnoj predstavi u kojoj publika nazoči jednom fiktivnom predizbornom skupu i gdje će publika odlučiti kako će predstava završiti, odnosno kako će završiti naše društvo.

“Zašto drama "Odumiranje međeda" u Narodnom pozorištu Mostar? Zašto djelo Branka Ćopića napisano 50-tih godina prošlog stoljeća koje tematizira stanje u Jugoslaviji nakon Drugog svjetskog rata? Zašto drama koja pokazuje, i prokazuje sustav funkcioniranja korumpirane državne vlasti za vrijeme komunizma, a mi živimo u slobodama demokracije? (...) Postavka Ćopićeve drame, u čitanju mladog režisera Emira Kapetanovića, je tihi poziv da se zamislimo nad „svojom naivnošću“ i razmislimo želimo li tu „naivnost“ prenijeti na svoju djecu tako što se ne protivimo, nego i njih učimo da žive „naivno“. Ili ćemo ih pak pustiti da budu malo „bezobraznija“ (u pozitivnom smislu riječi) i zauzmu se za svoje živote, a to zauzimanje je izgleda danas postalo „bezobrazluk“ (u pravom smislu te riječi). A zašto predstava o izborima u gradu gdje izbora već godinama nema? Upravo zbog toga. Nema boljeg grada od Mostara za propitivanje biramo li stvarno i kad imamo mogućnost izbora”, kaže o predstavi umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić.

Premijera je u petak, 16. 12. u 20 sati, prva reperiza u subotu, 17. 12. u 20 sati. Nakon toga, nova izvedba komedije “Odumiranje međeda” u Narodnom pozorištu Mostar je u petak, 23. 12. u 20 sati. Cijena ulaznice za premijeru je 10 KM, za reprize 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 do 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave blagajna radi i u poslijepodnevnom terminu (od 9 do 14 sati te od 18 sati), kao i subotom ukoliko je predstava na repertoaru, navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?