new jersey

Zbog uragana Sandy došlo do razlijevanja 1,2 mil. litara dizela

sandy
AFP/PIXSELL
01.11.2012.
u 09:27

Dizel je završio u tjesancu između Staten Islanda, New Yorka i New Jerseya, a u tijeku je sanacija

Američka rafinerija Motiva izvijestila je kako je došlo do razlijevanja oko 1,2 milijuna litara dizela nakon što je u uraganu Sandy oštećen jedan od rezervoara u postrojenju u Sewarenu u državi New Jersey, prenosi CNN. Prilikom razlijevanja nitko nije ozlijeđen. Shell, koji posjeduje dio Motive, ranije je izvijestio kako su oštećena najmanje dva rezervoara.

Državni odjel za zaštitu okolišta javio je kako je Motiva prijavila nesreću te unajmila radnike za sanaciju. Na sanaciji dizela, koji je završio u tjesancu između Staten Islanda, New Yorka i New Jerseya, radi oko 200 ljudi, a proces nadgleda obalna straža.

Predsjednik Barack Obama u obilasku žrtava razornog uragana posjetio je i pogođena područja u New Jerseyu te poručio kako neće zaboraviti na žrtve. Pohvalio je guvernera New Jerseya Chrisa Christiea, republikanca i pristašu Obamina izbornog suparnika Mitta Romneya, a Christie je uzvratio rekavši kako cijeni njegovu dobru volju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije