DRAMA U SLOVENIJI

VIDEO Objavljena snimka iz jame koja pokazuje koliko je akcija spašavanja teška

špilja u Sloveniji spašavanje
Foto: Jamarska reševalna služba
1/3
07.01.2024.
u 20:28

Prvi spasioci su uspjeli stupiti u kontakt sa zarobljenima te su oni u dobrom stanju

Petero ljudi zarobljeno je u špilji u jugozapadnoj Sloveniji od subote poslijepodne nakon što su obilne padaline podigle razinu vode pa ih spasioci nisu mogli sigurno izvući, izvijestili su u nedjelju lokalni mediji. Tročlana obitelj i dva turistička vodiča navodno su se sklonili na sigurno mjesto u Križnoj jami dugoj 8,2 kilometra, do koje je moguće doći samo čamcem.

Spasioci su u subotu navečer uspjeli nakratko doći do njih i dopremili su im hranu, vodu i grijani šator, rekli su u nedjelju novinarima dužnosnici civilne zaštite s tog područja. Budući da se skupina nalazila više od dva kilometra od ulaza u špilju, novom timu ronilaca trebat će tri do četiri sata da dođe do njih, rekli su dužnosnici, dodajući da će konačno spašavanje ovisiti o tome kada će pasti razina vode, izvijestila je novinska agencija STA.

To bi se moglo dogoditi u nedjelju tijekom noći, ali moglo bi potrajati i nekoliko dana dok ne padne razina vode. Križna jama, lanac podzemnih jezera sa smaragdnozelenom vodom, četvrti je najveći poznati špiljski ekosustav u svijetu po bioraznolikosti. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?