NIKOZIJA

Nastavljena doprema pomoći za Gazu s Cipra

27.04.2024.
u 08:21

Pošiljke pomoći Gazi s Cipra nastavljene su kasno u petak, rekao je ciparski izvor, u brodu koji prevozi hranu u opkoljenu palestinsku enklavu nakon stanke kad je Izrael ubio sedam humanitarnih radnika.

Nevladina organizacija World Central Kitchen pauzirala je pomoć nakon napada početkom travnja, zaustavivši izravne isporuke u Gazu s Cipra.

Mali teretni brod napustio je luku Larnacu u petak navečer s pomoći koju su donirali Ujedinjeni Arapski Emirati, rekao je ciparski izvor.

Izrael je u šestomjesečnom ratu protiv Hamasa u Gazi, kao odgovor na napad militantne skupine u južnom Izraelu, ubio više od 34.000 ljudi, kažu palestinske zdravstvene vlasti, i izazvao humanitarnu katastrofu za više od dva milijuna stanovnika enklave.

SAD je počeo graditi plutajuću luku na mediteranskoj obali Gaze koja će omogućiti dostavu pomoći prije toga pregledanu na Cipru pod izraelskim nadzorom. Nakon što ta pomoć stigne u Gazu, i dalje će morati proći kroz izraelske kontrolne točke na kopnu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije