POZNATI DATUMI OBRANE

Večernji doznaje: Zbog Boysa neupamćena situacija na suđenju, traži se da svi budu pušteni

navijači BBB
KT
28.11.2023.
u 07:24

U grčkim zatvorima nalazi se ukupno 102 Bad Blue Boysa, a pritvoreni su više od tri mjeseca

Odvjetnik obitelji uhićenih Dinamovih navijača Mario Medak najavio je da će navijači, pritvoreni nakon nereda u kolovozu u Grčkoj, iznositi obrane početkom prosinca ove godine na sudu u Ateni. 

Kako nam je kazao Athanasios Kaimenakis, grčki odvjetnik BBB-a koji su već tri mjeseca utamničeni po grčkim zatvorima nakon makljaže s grčkim huliganima te smrti jednog od njih, svi izlaze pred suca istrage na konačno su zakazana ročišta za 3,  4. i 5. prosinca, tijekom kojih bi svi pritvoreni navijači trebali biti ispitani pred sucem.  

Kako doznajemo Grci su angažirali tri suca na slučaju BBB-a koji će ih ispitivati tijekom tri dana. 

- Očekivali smo to, riječ je o velikom broju osoba ukupno 102 navijača. IMao čvrste dokaze, sada se histerija u Grčkoj i u medijima i pomalo smirila i manji su pritisci u tom kontekstu na nadležne institucije. 

Nakon što svi pritvoreni hrvatski građani budu ispitani tražit će se od suda puštanje za slobodu. Odvjetnik nam je potvrdio da prijedlozi za ukidanje istražnog zatora trebaju biti podneseni nakon ispitivanja i očekujemo da će ih sud odlukom pustiti na slobodu.
Pritvorene Dinamove navijače tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo navijača AEK-a Mihalisa Katsourisa uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bad Blue Boysa.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?