beograd

U Srbiji do 16 sati glasovalo 42,36 posto birača

izbori u Srbiji
Antonio Ahel/PIXSELL
17.12.2023.
u 17:38

Građani Srbije danas glasuju za zastupnike Narodne skupštine i parlamenta Vojvodine, vijećnike u Beogradu i još 64 grada i općine, a izlaznost birača do 16 sati je 42,36 posto.

Predsjednik RIK-a priopćio je da je do 16 sati glasovalo 42,36 posto birača. Prošle godine do 16 glasovalo je 41,56.

Na konferenciji za novinare kazao je kako su u Kragujevcu na biračkim mjestima 30 i 31 navodno zatečene osobe koje su, kako se tvrdi, s kovertama i popisima kontrolirali građane koji izlaze s biračkih mjesta.

U 7 sati otvorena su birališta na izborima za zastupnike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i na lokalnim izborima u 65 gradova i općina, uključujući i Beograd.

Prema odluci Republičke izborne komisije (RIK), svoje biračko pravo na parlamentarnim izborima moći će iskoristiti 6.500.666 upisanih birača na jednom od ukupno 8.273 biračkih mjesta.

Na današnjim prijevremenim parlamentarnim izborima sudjeluje 18 izbornih lista stranaka, koalicija i skupina građana.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić raspustio je 1. studenog Skupštinu Srbije i raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 17. prosinca, a istog dana biraju se i zastupnici za Skupštinu AP Vojvodina, te vijećnici u Beogradu i još 64 grada i općine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?