proslave u svijetu

U Londonu 'eksplodirao' Big Ben, u New Yorku kugla i konfeti

Leyton Hewitt
AFP
01.01.2012.
u 09:21

Svjetske metropole i ove su se godine natjecali u čim impresivnijim vatrometima.

Velikim vatrometom s Big Bena i rijeke Temze razigralo je nebo nad Londom i oduševilo oko 250.000 slavljenika koji su 2012. godinu dočekali u britanskoj prijestolnici. Oko 12.000 priotehničkih komada lansirano je u spektakularnom vatrometu u Londonu koji je potrajao više od 11 minuta.

Još luđe i grandioznije bilo je na Times Square u New Yorku. Ulice Mannhatana ispunilo je gotovo milijun ljudi. Tisuće konfeta bačeno je na slavljenike na Times Squareu, a proslavu su otvorili gradonačelnik Michael Bloomberg i - Lady Gaga. Zajedno su odbrojavali sekunde do ponoći na pozornici, a u skladu s tradicijom niz stijeg se spustila velika kugla, ovaj put obasjana s 30 tisuća svjetala, uz Sinatrin "New York, New York".

Nakon fantastičnih vatrometa u Sydneyju, Kuala Lumpuru, Hong Kongu, Tokiju i Dubaiju trend velebnih vatrometa tako se nastavio i u Londonu i New Yorku, ali i u Berlinu, Zurichu, Moskvi i mnogim drugim svjetksim metropolama, pa čak i u dugovima napaćenoj Ateni.

Tisuće su se okupile na Crvenom trgu u Moskvi kako bi nazočile još jednom spektakularnom vatrometu. Kako proslava ne bi izmakla kontroli konzumiranje alkohola na trgu bilo je zabranjeno.

U Madridu su vlasti organizirale šest "makro zabava" koje su se održale u velikim gradskim dvoranama, što je privuklo tisuće mladih. U centru je pak Nova godina dočekana na zanimljiv način - okupljeni su u skladu s tradicijom pojeli 12 boba grožđa u skladu s odzvanjanjem sata na središnjem trgu Puerta del Sol.

U Berlinu su u 2012. godinu ušli uz koncert koji je održan uz Brandenburška vrata, gdje se okupilo nekoliko stotina tisuća ljudi, a ni to nije moglo proći bez vatrometa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije