VELIK UDARAC

Trump kažnjen s 355 milijuna dolara: Bivši američki predsjednik i njegovi sinovi osuđeni za prijevaru

Donald Trump
BRENDAN MCDERMID/REUTERS
16.02.2024.
u 21:54

Bivši predsjednik Donald Trump, njegova obitelj i tvrtka kažnjeni su danas s gotovo 355 milijuna dolara zbog građanske prijevare u New Yorku.

Bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu izrečena je kazna od 354,9 milijuna dolara nakon građanskog suđenja za prijevaru u New Yorku.

Sudac je također zabranio Trumpu vođenje poslova u New Yorku tijekom tri godine, dok su njegovi sinovi Eric i Donald Jr. dobili slične zabrane na dvije godine. Trumpu i njegovoj tvrtki zabranjeno je podnošenje zahtjeva za kredite u bilo kojoj financijskoj instituciji u New Yorku tijekom tri godine, javlja Sky News.

Nakon saslušanja Trumpova odvjetnica Alina Habba nazvala je presudu "očitom nepravdom". Istaknula je da je to rezultat dugog politički motiviranog progona koji je bio usmjeren na "rušenje Donalda Trumpa", još prije nego što je Letitia James preuzela funkciju državnog odvjetnika.

 

Sudac Arthur Engoron već je ranije presudio da je bivši predsjednik preuveličao svoje bogatstvo u financijskim izvješćima koja je dostavljao bankama, osiguravateljima i drugim institucijama kako bi sklopio poslove i dobio kredite.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?