HAVAJI

Sudarila se dva vojna helikoptera, nestalo 12 članova posade

havaji
15.01.2016.
u 16:15

Američka obalna straža u petak traži preživjele nakon dojave o sudaru dvaju vojnih helikoptera s 12 osoba blizu obala otoka Oahua u arhipelagu Havaja, rekla je glasnogovornica spasilačke službe.

"Našli smo krhotine oko četiri km od obale i sada pretražujemo područje. Za sada nismo našli niti jednog člana posade", dodala je preciziravši da su primili poziv nešto prije ponoći po mjesnom vremenu, piše Hina.

Obalna straža pokrenula je operaciju nakon dojave o sudaru dvaju vojnih helikopetra sjeverno od Oahua, objasnila je glasnogovornica. "Primili smo informaciju od mornarice da su dva helikopetra kretala blizu tog otoka sa po šest članova posade u svakom", rekla je.

Obalna straža uputila je helikopter MH65 Dolphin i zrakoplov Hercules HC130 na mjesto nesreće. Američka mornarica je poslala helikopter u pojačanje, a i vatrogasci su također u toj zoni s jednim helikopterom i brodom za spašavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?