Glavni tajnik NATO-a

Stoltenberg osudio bombaške napade u Istanbulu

Jens Stoltenberg
11.12.2016.
u 07:39

"Ujedinjeni smo u solidarnosti s našim saveznikom Turskom. Odlučni smo u nastavku borbe protiv terorizma u svim njegovima oblicima", poručio je glavni tajnik NATO-a

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u nedjelju ujutro osudio je bombaške napade u Istanbulu u kojima je poginulo 15 osoba, poručivši da je Savez ujedinjen u solidarnosti sa saveznikom Turskom i odlučan u borbi protiv terorizma.

"Osuđujem strašne čine terora u Istanbulu. U mislima sam s onima koji su izgubili svoje najmilije u bombaškim napadima, s onima koji su ranjeni i s ljudima Turske", stoji u Stolternergovoj poruci objavljenoj u povodu dvostrukog bombaškog napada u Istanbulu.

Tursko ministsrstvo zdravlja objavilo je da je u napadima poginulo 15, a ozlijeđeno 69 osoba.

"Ujedinjeni smo u solidarnosti s našim saveznikom Turskom. Odlučni smo u nastavku borbe protiv terorizma u svim njegovima oblicima", poručio je glavni tajnik NATO-a u poruci objavljenoj na službenim web stranicama Saveza.

Turske vlasti vjeruju da se radilo o dva sinkronizirana napada, jedan autobombom na policajce ispred stadiona Bešiktaša, a drugi je djelo bombaša samoubojice u obližnjem parku Macka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije