nisu bili cijepljeni

Šest osoba u tri tjedna umrlo od gripe u Sjevernoj Makedoniji

pacijent
Shutterstock
16.01.2024.
u 19:34

Šest osoba umrlo je za tri tjedna od gripe u Sjevernoj Makedoniji, rekao je Aleksandar Petličkovski, predsjednik Povjerenstva za zarazne bolesti te zemlje.

- To nije mali broj. Mislim da su svi bili nejepljeni. Dio od njih u starosnoj grupi iznad 65 godina, dio od 25 do 65 - izjavio je Petličkovski na konferenciji za novinare nakon sjednice tog povjerenstva.

Direktorica Klinike za infektivne bolesti u Skoplju Milena Stevanović je rekla kako je posljednji smrtni slučaj od gripe žena od oko 45 godina sa ozbiljnim rizicima za tešku bolest, s brojnim komorbiditetima, koja je preminula na toj klinici.

- Na Infektivnoj klinici trenutno je hospitalizirano sedam osoba s gripom, pet s potvrdom, a dvije su na čekanju. Šest osoba je hospitalizirano s koronavirusom - kazala je Stevanović.

Ona je dodala kako brojevi rastu i da će se za kratko vrijeme postići pik i da zato svi trebaju biti pažljivi.

- Gripa može biti ozbiljna bolest i treba je ozbiljno shvatiti. Cjepivo je najmoćnije oružje u borbi protiv gripe i to treba imati na umu - poručila je Stevanović.

Povjerenstvo za zarazne bolesti Sjeverne Makedonije su preporučili da da maske nose u zdravstvenim ustanovama i domovima za zaštitu starih osoba, prenosi Beta.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije